luni, 28 ianuarie 2013

Gackt - jocuri - Bujingai:The Forsaken City

Jocuri

            Gackt și-a extins activitatea și pe tărâmul jocurilor video! Implicarea sa în domeniul jocurilor video este substanțială, folosindu-se de imaginea sa ca model pentru personajele video. Melodiile sale au fost de asemenea folosite pe coloana sonoră a jocurilor video.

Bujingai:The Forsaken City (orașul părăsit)

            ”Bujingai: The Forsaken City” este un joc video de acțiune cu arte marțiale, realizat de Red Entertainment și Taito pentru a celebra aniversarea de 50 de ani a lui Taito. Jocul a fost lansat pentru Playstation 2 în Japonia în 25 decembrie 2003 și în Statele Unite pe 25 iulie 2004. Povestea are loc în secolul XXIII, după ce un accident nuclear a distrus 70% din populația lumii. Cataclismul dezvoltă abilități speciale în oamenii rămași, dar deschide și o poartă către iad, eliberând demoni în lume. Personajul principal și eroul jocului este Lau Wong, care se întoarce de pe insula pe care a fost exilat pentru a răzbuna moartea maestrului sau, Naguri. Dușmanul său este Rei, fostul său prieten și coleg de antrenament, transformat pe jumătate în demon. Lau este ajutat pe parcurs de Naguri, un fost maestru atât pentru Rei cât și pentru Lau, și Yohfa, aparent fosta iubita a lui Rei.
            Lau a fost direct modelat după Gackt. Nu numai înfățișarea sa a fost folosită în joc, dar Gackt a participat și la captarea mișcărilor pentru a se crea mișcările lui Lau. În plus, Gackt este i-a oferit vocea sa lui Lau, care nu are replici, dar care spune vrăji și face diverse sunete.
            O versiune a jocului a fost lansată pentru prima dată la ”Tokyo Game Show” în 26-28 septembrie 2003. Jocul a primit comentarii bune atât de la fani cât și de la critici. Deși povestea nu este foarte elaborată, succesul jocului provine din efectele vizuale și din stilul de luptă. Lau mânuiește o pereche de săbii cu care își lovește oponenții, și apăsând anumite butoane pot fi create atacuri combinate spectaculoase. Jocul cuprinde de asemenea un sistem interesant de contraatac ce îmbunătățește nivelul de actiune și sistemul de contraatac în ansamblu. Lau poate să facă și vrăji, lucru ce se poate observa înaintând în joc. Vrăjile sunt interesante deoarece putem să-l auzim pe Gackt spunând lucruri ca "souryuuken!" și "ryouseiken!" Efectele vizuale în ”Bujingai” sunt minunate, cu culori vii si animație executată fără probleme.
             Jocul include multiple caracteristici bonus ce se pot activa colectând monezi, inclusiv posibilitatea de a juca cu Gackt însuși în ,,haine de stradă’’. Există de asemena clipuri video ce se pot debloca cum ar fi filmări din spatele scenei cu Gackt și un interviu legat de joc (nu a fost confirmat ca această filmare va fi inclusă în versiunea europeană a jocului). De asemenea, la finalul jocului, pe ecran apare o poză cu Lau si Gackt spunand “Bujingai”.
            În Japonia au fost lansate două cărți în același timp cu jocul, iar Gackt apare în postere promoționale și reclame pentru joc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!