miercuri, 23 ianuarie 2013

MOON CHILD - relații între personaje

Son + Toshi

                Son a fost cu siguranță zguduit de moartea lui Toshi, deși nu a fost la fel de mult afectat ca Sho și Kei. Desigur, ei se știau doar de puțin timp, pe când Sho și Toshi erau prieteni din copilărie. Deși nu a fost vreo interacțiune în particular prezentată între cei doi în film, se pare că se înțelegeau destul de bine. Toshi trecea pe la ei deseori pentru a lua masa, și probabil că atât Toshi cât și Sho îl invidiau pe Son pentru viața pe care o avea.

Son + Yi-che

                Cei doi sunt frați și singura familie pe care o au este unul pe celălalt. Son este protector cu Yi-che și deși o spusese în glumă, era serios când îi spune lui Sho să nu se îndrăgostească de sora lui. Motivul pentru care el intrase în clădirea mafioților taiwanezi era pentru că o atacaseră pe Yi-che. Ea își pierduse capacitatea de a vorbi când era tânără, ceea ce-l face pe Son să o protejeze de două ori mai mult.
                Probabil că s-au înstrăinat după ce ea s-a căsătorit cu Sho, din cauza tensiunii dintre Sho și el. Cel puțin, contactul dintre ei ar fi redus la minim. Dar desigur că ea încă îl iubește ca pe un frate, și nu e dispusă să-l vadă pe Sho și Son în conflict. De asemenea Son o vizitează la spital când este diagnosticată cu tumoare la creier, dar ea îi spune ”tată”. Dezamăgirea din el și din soțul ei, și ostilitatea ei de a înfrunta adevărul a cauzat probabil crearea iluziei în care tatăl ei era iar în viață.

Son + liderii mafiei

                De ce oare Son nu i-a învinovățit pe mafioți pentru moartea lui Toshi? Pentru că dacă ar fi făcut-o, nu li s-ar fi alăturat. Probabil că motivul pentru care el simte acest lucru este că mafia nu este în totalitate de vină pentru moartea lui. El și-a adus moartea asupra sa furând de la grup. Sho, Toshi și Shinji ar fi putut alege o viață decentă în loc de una de furturi până la urmă. Dar, am reținut și faptul că ei au fost aruncați în acea lume de când erau mici și a trebuit să găsească o cale de a supravețui. Ca rezultat, ei știu doar cum să trăiască într-o astfel de lume.
                Dar spre deosebire de ei, Son și Yi-che trăiesc într-un loc mai decent. Cresc găini și au un venit stabil, spre deosebire de Sho care supravețuiește doar cu ceea ce reușește să jefuiască de la mafie. Son nu li se alătură nici în înșelătoriile lor, așadar că, poate pentru Son, grupul taiwanez au motivele lor; ei doar se răzbunau pentru toate jafurile pe care Sho, Toshi și Kei le-au făcut. Până la urmă, el însuși e localnic din Mallepa, și știe cum funcționează lumea și știe că asfel de lucruri se întâmplă tot timpul. Ar fi fost mai ușor pentru el să ierte grupul mafiot pentru ceea ce i-au făcut lui Toshi.
                Mai mult, el a crezut în viziunile domnului Chan. El l-a ajutat pe Son când el și Yi-che erau mici. Son a avut încredere și l-a crezut pe domnul Chan când i-a spus că doar ei se pot proteja unul pe celălalt, așa că s-a alăturat grupului pentru a proteja alți copii tineri care erau orfani asemeni lui. Și grupul nu doar ucide și nu se implică în părțile ”murdare” ale afacerilor, uneori plănuiesc adăposturi și încearcă să ajute și alte persoane sărace taiwaneze. Acesta este scopul pentru care Son lucrează din greu și vede grupul taiwanez ca o cale de a îndeplini acea viziune.

Yi-che + Hana

                Yi-che are grijă de Hana majoritatea timpului în care Sho se implică în afaceri. Ea o duce în parc des și pare să fie o mamă excelentă. Hana o vizitează pe Yi-che la spital și-și petrece timpul acolo de când ea se îmbolnăvise.
                Hana moștenește talentul mamei. După câțiva ani, ea reface fresca mamei sale din parc. Diferența semnificantă este în culoare și în femeia din mijloc. Este aproape același design cu excepție că femeia are părul mai lung de data aceasta iar Hana a adăugat mici îngerași în jurul femei. Este probabil făcută în onoarea mamei sale și îngerii sunt acolo pentru a simboliza faptul că ea este în Ceruri și este înconjurată de îngeri. Hana folosește culori luminoase și aprinse de galben și albastru, pe când Yi-che folosise portocaliu. Așadar, ambele arătau ca soarele, dar cu diferite tonuri, soarele lui Yi-che arăta asemeni celui din zori sau amurg, care prevestea începutul sau sfârșitul zilei, iar soarele fetei părea să fie în ziua plină, cu soarele ajungând în toate colțurile și luminând umbrele și întunericul. În mod corespunzător, titlul ”Hope” se potrivește, iar pictura aduce o picătură de perfecțiune finalului filmului.

Shinji + Jessie

                Jessie pare să fie prietena lui Shinji și deși nu pare să facă parte din nici o activitate de a lor, îl ajută să aibă grijă de magazinul său de pește când sunt tineri, și apoi barul când au devenit mai bogați. Pare ca și cum ea doar îl folosește pe Shinji, după cum vedem că fură de la el mai mult decât odată. Și după ce prietenii săi și câțiva membrii sunt uciși de mafia taiwaneză, Shinji cade în tentația drogurilor. Jessie nu a încercat să-l ajute, dar în schimb i-a luat toți banii pe care îi mai avea și-l părăsește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!