marți, 22 ianuarie 2013

MOON CHILD - relații între personaje - Kei +

Kei + Toshi

                Deși Toshi nu este atât de apropiat de Kei ca și Sho, el totuși îl acceptă pe Kei ca fiind parte din grupul lui și se comportă normal, și în ciuda faptului că știa cine și ce este Kei, Toshi îl salvează atunci când sunt în parc și Kei a fost asaltat de mafia taiwaneză. El nu mai băuse sânge și era slăbit, așadar Toshi a intervenit și a încercat să-l apere de gloanțe.
                Moartea lui Toshi a lăsat un impact semnificant. Chiar și Kei s-a simțit rușinat când și-a pierdut controlul iar nevoia sa de hrană îl luase în stăpânire. Chiar și când Sho i-a cerut să se oprească și i-a spus că Toshi este mort, Kei nu se putea gândi decât la nevoia sa de hrană. A simțit că și-a lăsat baltă prietenii, și a rămas cu teama că același lucru s-ar putea întâmpla iar, exceptând faptul că de data asta s-ar putea năpustii asupra prietenilor săi, așa că a decis să-l părăsească pe Sho. Deși Sho nu l-a învinovățit deloc pe Kei atunci când s-au reunit câțiva ani mai târziu, a lăsat un mare gol în Kei.

Kei + Son

                Nu vedem prea multă interacțiune între aceste două personaje, decât la sfârșit. Se pare că lui Kei îi place compania lui și al surorii lui, Yi-che, foarte mult și ar petrece timpul împreună cu ei și Sho și Toshi.
                Son este primul care fuge după ajutorul lui când sunt atacați în parc de mafie. Și el putea doar să stea nemișcat și să privească șocat cum Kei le bea sângele mafioților. Era evident că Son îl respingea din acest moment și că asta a dus la sfârșitul relației lor. Son nu a arătat nici o reacție când îl vede pe Kei după câțiva ani.
                După ce-l împușcă pe Sho și realizează că Sho nu a tras intenționat, Son îi spune lui Kei ”Acesta este destinul nostru”, și îndreaptă arma goală spre el. Acest act ne demonstrează clar că el vroia ca Kei să-l împuște și să-l ucidă. De parcă acesta a fost destinul lui și a lui Sho, să se întâlnească pe același drum și eventual să ajungă la acest sfârșit, probabil că tot destinul îi rezervase moartea în mâinile lui Kei.

Kei + Yi-che

                Kei nu-și dezvăluie niciodată sentimentele sale pentru Yi-che, așa că toate rămân la alegerea noastră. Prima dată se întâlnesc în parc, când Yi-che își picta fresca. Deși ea l-a ignorat când el i-a zâmbit, ne putem da seama că ea a fost intrigată de le. Se pare că și el o iubește, dar în felul lui, sau simte cel puțin o atracție.  Posibil ca acest lucru l-a împins să-i ceară să zâmbească când erau pe plajă. Își aruncă și câteva priviri în film. De exemplu, Kei încearcă să-i o convingă că va reuși să ajungă la ceremonia ei în următoarea zi și ea îi oferă un zâmbet în schimb. De asemenea el pare și puțin prea neliniștit când afară este însorit în acea zi.
                Dar era evident că el nu vroia ca această relație să meargă mai departe, pentru că este vampir și ea este om. Și știind cum este să fii un vampir și să trăiască ca unul, Kei știa că nu putea să o transforme. Dar Yi-che încă îl iubește chiar și după ce au trecut atâția ani, și chiar și după ce a văzut scena în parc. Chiar și în somn, ea reacționează la atingerea lui când îi ține mâna în spital.

Kei + Yi-che + Sho

                Kei a realizat că Sho era îndrăgostit de Yi-che. Și probabil că o parte din motivul pentru care el a plecat a fost că nu vroia să fie în plus. Singura cale ca să o facă pe Yi-che să-l uite era să dispară de lângă ea. Sho are și el îndoielile sale legate de sentimentele lui Yi-che și sunt dezvăluite când îi spune lui Kei în închisoare ”Ea nu era sigură la început. Cred pentru că ea chiar te-a plăcut. Cred.” Și acest lucru a fost adus la lumină în momentul în care boala a doborât-o și Yi-che a început să-i spună Kei lui Sho. Din acel moment, Sho este cel care se simte că este în plus. Dacă identitatea lui Kei ca vampir a fost cea care i-a prevenit pe cei doi să fie împreună, atunci putea pur și simplu să o transforme pe ea într-unul. Și transformând-o, ea nu avea să moară, așa că ucidea doi iepuri cu o piatră. Din acel moment a început Sho să-și plănuiască moartea.
                Să fi fost iubirea cea care l-a oprit pe Kei să o transforme pe Yi-che în vampir, sau mila de a nu dori ca cineva drag lui să treacă prin același lucru ca și el? Kei îi spune lui Sho că nu vrea să o transforme pe ea într-un monstru asemeni lui. Dar de ce l-a transformat pe Sho atunci? Să fi fost pentru că a ținut la Sho mai mult decât la Yi-che până la urmă?
                Sau poate că știa că dacă o transforma pe Yi-che nu avea să reziste și să moară în cele din urmă, dar Sho ar fi putut cumva să trăiască. Yi-che este o femeie gingașă și întotdeauna a fost protejată de persoanele din jurul ei, cum ar fi Son și Sho. Dar Sho este un supravețuitor și el știa că Sho va reuși să se descurce. În acel moment, nu a avut nici timp pentru a se gândi. În alte cuvinte, nu era total rațional în acel moment. Sho era grav rănit și murea în brațele sale iar singurul mod de a-l salva era să-l transforme în vampir. Instinctele au preluat controlul și el l-a transformat pe Sho.

Kei + Hana

                Kei se simte responsabil pentru ea și preia rolul de a avea grijă de Hana după ce Yi-che moare și Sho părăsește Mallepa. El e ca un chip părintesc pentru ea, și este evident că ea ține la el, în ciuda faptului că știa ce era. Hana îl acceptă pentru ceea ce este el, la fel cum a făcut și tatăl ei. Asta ne este demonstrată în scurta conversație pe care o au în parc exact înainte ca ea să părăsească Mallepa. Este o iubire de recunoștință și pură pentru tot ceea ce a făcut el pentru ea.
                Probabil că în sufletul lui el știe că aceasta va fi ultima dată când se vor vedea, și poate că și Hana. Se poate observa după cum îi mulțumește Hana la sfârșit. El pare că nu vrea să o lase să plece. Este evident că o iubește ca pe propria sa fiică.
                Este posibil ca Kei să-i fi spus ce s-a întâmplat cu tatăl ei. Fiind vampir, simțurile sale sunt în mod natural mai ascuțite decât ale unui om, și cu siguranță știa că Sho era cu ei în parc. Dar nu i-a spus fetei, chiar dacă și ea i-a simțit prezența. I-a respectat decizia lui Sho și a înțeles de ce Sho nu vroia ca să o lase pe Hana să vadă acea parte din el. Kei știe cât de mult Sho o iubește pe Hana, așadar el încearcă să-i ofere aceași iubire în locul lui Sho. Cum am mai spus și anterior, Kei pare separat de celelalte personaje în afară de Sho, dar Hana pare să fie o excepție. Este același lucru ca atunci când este cu Sho; nu este distant cu Hana, fie fizic fie psihic. Scena în care el întinde mâna și o mângâie afectuos pe cap poartă aceleași sentimente ca scena în care Kei îl ținea pe Sho în brațele sale și plângea. Cu amândoi, Kei e mult mai ușor atins, și asta în schimb arată gradul de deschidere pe care îl împarte cu Hana și Sho. Este ceva ce el nu împarte ușor, și totuși este destul de comfortabil să-și dezvăluie acea parte a sa fetei.

Kei + Luka

                Îl vedem pe Luka doar la începutul filmului, așadar nu știm originile personajului. Deși știm că Luka a fost cel care l-a transformat pe Kei, că acesta a fost de acord sau nu nu ni se spune. L-a transformat Luka pe Kei pentru că vroia un partener și o companie? A vrut Kei să devină vampir? Din păcate, nu ni se răspunde la aceste întrebări, și nici Sho nu știe prea multe despre trecutul lui Kei. Este evident că Kei nu-l urăște pe Luka, așadar putem doar presupune că nu l-a deranjat să fie transformat în vampir.
                Dar după ce au petrecut câțiva ani împreună, Luka s-a săturat să mai trăiască și era pregătit să părăsească această lume. El îi cere lui Kei să-și găsească noi prieteni și să continuie să trăiască. Kei îl însoțește pe plajă și privește neajutorat cum Luka arde în flăcări și moare. Spre deosebire de Luka, el nu transformă pe nimeni altcineva, sau cel puțin așa credem, și chiar dacă i-a cunoscut pe Sho și Toshi, gândul de a-i transforma nu i-a trecut niciodată prin minte. El nu vroia ca ei să experimenteze acel fel de viață pe care el trebuie să o trăiască și asftel e pregătit să ducă o viață singuratică. Dar când a trebuit să aleagă, nu a putut suporta gândul de a fi lăsat singur și l-a transformat pe Sho în cele din urmă. Nimeni nu vrea să fie ultimul care să moară și să fie nevoit să continue să trăiască în această lume singur, cărând povara și amintirile prietenilor care au murit.
                Luka l-a învățat de asemenea și un cântec, care este de fapt refrenul melodiei ”Orenji no Taiyou”. Luka cânta această melodie în timp ce era ars de moarte și Kei vede deseori acea scenă în visele lui. Kei o cântă deseori și l-a învățat și pe Sho melodia.

Kei + Lolli

                E foarte rar să găsești un detectiv care să fie capabil să rămână obiectiv în fața unui criminal așa cum face Lolli. Unul dintre lucrurile pe care îi le spune lui Kei este ”Chiar dacă o crimă este o acuzație gravă, nu eu trebuie să fiu cel care te judecă.” Chiar dacă Kei își dorește enorm să fie executat și a recunoscut acuzațiile care îi se aduc, Lolli încă încearcă să-i înțeleagă comportamentul și motivele sale. El nu e doar interesat în a rezolva cazul dar să și găsească adevărul, ceea ce e de admirat. Este exact opusul lui Kei în acest moment. Deși Lolli trăiește într-o lume haotică și nimeni nu mai are încredere în nimeni, el încă speră să facă o diferență și să ajute o altă persoană în orice mod poate. Acesta este probabil și motivul pentru care refuză să accepte că Kei este pur și simplu un criminal, și continuat să încerce să caute și mai mult adevărul.
                Dar, fiind un ofițer de poliție, e și datoria sa să prindă criminalii și să-i aducă în fața justiției. Nici acum nu ne putem da seama ce a însemnat privirea pe care cei doi au avut-o atunci când Kei a scăpat. Desigur, el știe că Kei este diferit de ceilalți însă doar în acel moment el a înțeles cu adevărat ceea ce a însemnat. Presupunem că și el este confuz de faptul că brusc Kei ar încerca să scape după ce era atât de determinat să accepte sentința cu moartea. În acel moment, el a ezitat deoarece vede în ochii lui Kei dorința de a trăi, dar în același timp, datoria de polițist îi interzice să-l lase pe Kei să scape. Nu vroia să împuște în Kei, dar datoria câștigă și până la urmă trage eventual.
                Ne putem întreba dacă s-au mai întâlnit iar, undeva în viitor. Când Lolli a spus că spera să fie prieten cu el, când i-a spus ”ne vedem data viitoare”, se referea că în altă viață, dar după cum au decurs lucrurile, Kei a scăpat și a continuat să mai trăiască câțiva ani. Așa că rămâne întrebarea dacă drumurile lor s-au mai intersectat încă o dată și dacă au devenit prieteni. Probabil că Lolli l-ar fi putut accepta, la fel cum a făcut Sho, și probabil că și Kei a realizat acest lucru.

Kei + Shinji

                Nu este prea multă interacțiune aici, dar știm că Shinji îl ura enorm pe Kei. Shinji nu a putut înțelege de ce Sho l-a acceptat și de ce nu-l vedea ca pe un monstru la fel cum îl vedea el. Acest lucru ni se arată când Sho și Shinji erau în bar după înmormântarea membrilor din grup și Shinji l-a învinovățit pe Sho pentru tragedie. El a spus acuzator către Sho că așa ceva nu s-ar fi întâmplat dacă el nu ar fi fost ocupat să-l ajute pe acel ”monstru”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!