miercuri, 30 ianuarie 2013

Gackt - jocuri - Final Fantasy:Crisis Core

Final Fantasy:Crisis Core

            ”Crisis Core” este continuarea jocului ”Final Fantasy VII”,  și este o parte a compilației pentru seria ”Final Fantasy VII”. Gackt reia rolul lui Genesis (personajul interpretat în ”Dirge of Cerberus”), un soldat de gradul 1 care este dat dispărut, împreună cu alți membrii, într-o misiune în Wutai. Jocul a fost lansat pentru versiunea portabilă de Playstation Portable (PSP) în Japonia pe 13 septembrie 2007. A fost lansat în Statele Unite în 25 martie 2008.

            Povestea:
            Povestea din ”Crisis Core” are loc cu șapte ani înaintea evenimentelor din ”Final Fantasy VII”. Personajul principal este Zack Fair, membrul unei grupări numite ”SOLDIER”. ”SOLDIER” este o armată formată din unități militare create de Shinra Electric Company. Membrii acestei grupări sunt antrenați special, ca luptători de elită, și sunt împărțiți în grade de la 3 la 1. La începutul poveștii, Zack este un soldat de gradul 2, care lucreză împreună cu mentorul său, un soldat de prim rang Angeal Hewely, și astfel ajunge și el un soldat de gradul 1. În timpul unei oprațiuni în Wutai, soldatul de gradul 1 Genesis Rhapsodos este dat dispărut împreuna cu alți soldați. Zack intră în echipă cu Angeal și Sephiroth, tot soldat de gradul 1, pentru a afla unde se afla Genesis și ceilalți membrii. Jocul explorează adevărul din spatele Projectului G, Shinra și ”SOLDIER”.

            Genesis:
            Gackt s-a implicat mai puțin în ”Crisis Core” decât în ”Dirge of Cerberus”. În primul rând, personajul său, Genesis, este în întregime animat și nu se bazează pe captarea mișcărilor lui Gackt. În al doilea rând, muzica lui Gackt nu apare în joc. Toată munca pentru ”Crisis Core” se pare că este vocea sa ca interpretare a lui Genesis. Totuși, spre deosebire de ”Dirge”, Genesis are mult dialog, și joacă un rol important.
            Genesis poate fi descris ca misterios. El este un produs al Projectului G, un experiment realizat de doctorul Hollander care încerca să creeze un hibrid uman cu un extraterestru numit Jenova.  În acest experiment, doctorul Hollander a injectat în Gillian Hewley (“G”-ul din Project G) celule Jenova, și apoi Genesis a fost și el injectat cu celulele ei (numite substanta ,,G’’) cât era încă un fetus. Genesis a fost în final considerat un eșec datorită degradării sale ulterioare. Genesis a crescut împreună cu Angeal, prietenul său cel mai bun, în satul Banora. Angeal era de asemenea un produs al Projectului G, dar a fost de fapt născut de către Gillian., fiind astfel direct expus substantei G încă din pântec. Ambii aveau o singură aripă pe umăr, a lui Genesis fiind neagră iar a lui Angeal albă. Ambii aveau abilitatea de a se multiplica, ca și Jenova, dar Genesis putea să faca doar copii umane, în timp ce copiile lui Angeal erau monștrii.
            Angeal și Genesis erau colegi cu Sephiroth în interiorul unității ”SOLDIER”, care era un produs al experimentului rival, Projectul S, realizat de profesorul Hojo. Metoda profesorului Hojo era să injecteze direct fetusul, Sephiroth, cu celule Jenova. Sephiroth devine cel mai bun membru ”SOLDIER” și erou. Genesis devine în final gelos pe faima lui Sephiroth și doreste să ajungă el însuși erou.
            Tensiunea din relația lor ajunge la maxim în timpul antrenamentelor, și devine o adevarată luptă între ei. Ca să nu se rănească, Angeal  intervine între ei, folosind două săbii pentru a-i îdepărta. Lama sabiei mici a lui Angeal se rupe și îl rănește pe Genesis, astfel sfârșidu-se antrenamentul. După această rană, Genesis începe să se deterioreze și află în sfârșit despre originea sa de la doctorul Hollander. În acest moment, el, împreună cu un grup din ”SOLDIER” dispar în Wutai, punând în mișcare evenimentele din ”Crisis Core”.  
            Zack și Angeal sunt trimiși în misiune să-l găsească pe Genesis. Genesis a creat o armată de clone Genesis, care i-au atacat dar au fost învinși. Când Zack se luptă cu Genesis în satul Banora, Genesis afirmă că el și Angeal au devenit monștrii. Shinra distruge armata de clonele Genesis cu un atac aerian, și anunță că Genesis și Angeal sunt morți. Cu toate acestea, cei doi reapar și poartă un război în Midgar. Ei sunt opriți de cei din ”SOLDIER”, și după această bătălie, Sephiroth și Zack află de deteriorarea stării lui Genesis.
            Genesis începe să caute ,,Cadoul Zeiței”, celulele Jenova, pentru a opri deteriorarea sa. Îl înfruntă pe doctorul Hollander, care spune că nu știe unde sunt celulele Jenova. Zack îl eliberează pe doctor din strânsoarea lui Genesis și încep să se lupte. Zack îl înfrânge pe Genesis ...sau așa a crezut. După câțiva ani, Zack este surprins să vadă că Genesis a supraviețuit. Genesis îl înfruntă pe Sephiroth, spunându-i despre Proiectul Jenova și despre originile lor. Îi spune lui Sephiroth că este un produs al Proiectului S și că a fost proiectat să fie monstrul perfect. Genesis îi face o ofertă lui Sephiroth, să-i se alăture, dar Sephiroth îl refuză. Se duce la biblioteca de cercetare și află că Genesis spunea adevărul despre originile sale. În scurt timp Sephiroth înnebunește de furie și distruge Nibelheim. Zack îl oprește, dar este capturat și dus în laborator.
            Zack evadează din laborator după ce este închis acolo pentru patru ani. În timp ce evadează, este atacat de Genesis, care îi spune lui Zack că acesta a fost injectat cu celule Jenova ca parte a Proiectului S. Genesis crede că celulele sunt ,,Cadoul Zeiței” și că are nevoie de ele ca să-și revină. Zack îl găsește pe Genesis într-o peșteră în satul Banora, într-o continuă stare de deteriorare. Genesis a găsit ”materia zeiței” în peșteră, crezând că este ”Cadoul Zeiței”. Strânge ”apa vieții” din ”material zeiței” care îl transformă într-un adevărat monstru. Zack și Genesis se luptă pentru ultima dată, iar Zack îl înfrânge în final pe Genesis.  
            După lovitura finală dată de Zack, Genesis se trezește înconjurat de ”apa vieții”. În această stare de vis, el vede statuia Zeiței. În timp ce se îndreaptă către ea, el observă că este Minerva, Zeița din Gaia. Când se apropie de Zeiță, ea se întoarce și Genesis este învăluit de ”apa vieții”.
            Zack îi scoate trupul din peșteră. Genesis a supraviețuit. După plecarea lui Zack, aterizează un elicopter cu doi membrii ”SOLDIER” care se îndreaptă spre Genesis. Unul este Nero și celelălt este Weiss, care îl considerau pe Genesis un frate mai mare. Ei îl iau pe Genesis în elicopter și pleacă către Deepground.


Genesis și aripa sa neagră

Genesis și sabia sa dublă
 
  Genesis în plină degradare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!