joi, 17 ianuarie 2013

MOON CHILD - povestea (partea VI)

Moartea lui Shinji

                Sho și Shinji sunt singuri rămași. Shinji dă vina pe Sho că nu a fost aici când s-a întâmplat, și că a fugit imediat să-l ajute pe Kei. Își arată nemuțumirea și dezgustul de Kei și-l numește ”monstru”. Plin cu furie, Sho începe să-l acuze pe Shinji că este nefolositor și îi aduce aminte că datorită lui Shinji are un nou bar și că a scăpat de droguri. Shinji sare furios și-l lovește cu pumnul pe Sho. Sho se ridică calm înainte de a-i întoarce pumnul. Atunci îl apucă pe Shinji de guler și-l trântește pe podea. Țipă la Shinji să facă ceva pe propriile lui picioare în loc să depindă de el tot timpul. Jessie, care le ascultă cearta, pur și simplu privește dintr-un colț al camerei. Când Sho pleacă, Shinji începe iar să facă droguri. Jessie fură toți banii din cutia verde unde Shinji își ținea toate economiile și iese din bar. Shinji vede o iluzie a unui pește mare înotând iar în fața ochilor săi.
                Încă simțind efectele drogului, Shinjii îl găsește pe liderul mafiei taiwaneze și îndreaptă arma spre el. Dar el ține în brațe un copil în acel moment și nu-l împușcă atunci. Alți copii mici care se joacă pe stradă îl văd pe Shinji și armele sale și fug de el, alertându-i pe bodyguard-ul lui Chan. Ei îl împușcă și Shinji moare pe loc. Son, care stătea lângă dl. Chan, îl recunoaște și privește scena cu o expresie apropiată de vinovăție.

Singur complet

                Și Son se află lângă trupul lui Shinji la morgă. Sho și Yi-che intră unde trupul lui Shinji este, și Sho este extrem de tulburat de moartea fratelui său. Scoate arma și îl împușcă pe Son în furie, dar Yi-che îl prinde de mâini și ratează. Sho începe să țipe la Son, care la rândul lui scoate arma în timp ce îi explică furios că Shinji a fost cel care a început-o. Sho îi înlătură mâinile lui Yi-che și cei doi îndreaptă armele fiecare spre pieptul celuilalt. Sho atunci îl amenință că îl va ucide, împreună cu întreaga sa familie și prieteni. Brusc, Yi-che vorbește. Cei doi se întorc și o privesc surpinși. Ea îi roagă să nu se lupte și îi întreabă de ce trebuie ca ei să se lupte unul cu celălalt acum. Sho o privește, trăgând aer în piept, și pare că încearcă să-și controleze emoțiile. În următoarea secundă, el ajunge la ea și o îmbrățișează și plânge pe umărul ei.
                Scena sare din nou la parc, unde Hana face balonașe și se joacă singură în timp ce Yi-che stă pe o bancă și-și privește pictura în liniște.
                Câteva luni mai târziu, Yi-che este spitalizată și Son o vizitează la spital. Yi-che vorbește normal și îl salută pe Son ca și cum ar fi tatăl ei și îi cere lui Hana să-și salute ”bunicul”. După asta se întoarce și îi spune lui Sho ”Kei”. Son privește și-l vede pe Sho privind în jos în liniște. Cei doi urcă pe acoperiș și Son îl întreabă de condiția ei. Sho îi spune că Yi-che are o tumoare pe creier și că nu mai are mult de trăit. Son își cere iertare, spunând că îi pare rău nu doar pentru că nu a știut mai devreme, dar și pentru faptul că și-a abandonat familia și prietenii pentru un drum mai simplu. Son îi spune că motivul pentru care îi s-a alăturat lui Chan era pentru că vroia să facă un loc mai bun și credea că dl. Chan putea să facă lucrul acesta. Soh îi mai spune că fiecare și-au ales propriul drum pe care să meargă. Sho îi spune atunci că ar fi mai bine dacă unul dintre ei ar dispărea. Son zâmbește și precizează că data viitoare când se vor întâlni va fi când vor avea armele îndreptate unul spre celălalt.
                Departe de Mallepa, Kei se pregătește pentru sentința de moarte. Chiar și la sfârșit, Lolli încă speră să afle adevărul și speră că se vor întâlni iar în viitor atunci când vor renaște pe acest pământ. În timp ce este mutat, Kei primește un telefon de la Sho. La telefon, Sho îl imploră să se întoarcă și îi spune că încă are nevoie de el. Kei rămâne tăcut pentru câteva minute și Lolli îi ia telefonul și-i spune lui Sho că Kei va fi dus la moarte următoarea zi. Kei pleacă de lângă telefon părând nesigur și îngrijorat. Sho scapă telefonul și rămâne mâhnit în mijlocul casei goale și tăcute.

Kei se întoarce

                În mașină, în timp ce Kei este transportat, Lolli aude focuri de armă din spate și-l găsește pe gardian mort. Se uită în jur și-l vede pe Kei fugind cu o pătură acoperindu-i trupul. Lolli țintește și se pregătește să tragă, dar în acel moment Kei se întoarce și-l privește în ochi. Se privesc unul pe celălalt și Lolli ezită. Cu o expresie hotărâtă, Kei se întoarce și continuă să fugă în timp ce Lolli trage.
                Înapoi în Mallepa, Sho se întoarce înapoi unde Hana stă în parc după ce i-a cumpărat vată de zahăr. Se oprește la mijlocul drumului, surprins să-l vadă pe Kei stând în fața fiicei lui, privind-o. Sho îl duce pe Kei la spital și-i șoptește lui Yi-che cum că Kei e aici. Îi cere lui Kei să o țină de mână și Kei se apropie încet de patul ei. Kei îi atinge blând degetele. Yi-che abia reacționează la atingerea lui.
                Când se întorc de la spital, Sho îi spune lui Kei că vrea ca Yi-che să fie transformată în vampir. Kei refuză, spunând că se urăște și se blestemă pe el însuși pentru că trebuie să se hrănească din alte persoane ca să supravețuiască și îi spune că nu-i poate face același lucru și lui Yi-che. Sho insistă că nu-i pasă atât timp cât Yi-che e în viață, dar Kei îi spune că nu o poate lăsa se transforme într-un monstru ca el. Sho îl privește frustat și brusc ajunge să deschidă fereastra. Kei se retrage repede, dar în curând realizează că plouă. Kei începe să cânte versuri din ”Orenji no Taiyou”, melodia pe care Luka obișnuia să o cânte, în timp ce Sho privește dintr-un colț. Sho îi dezvăluie planul de a se răzbuna pe dl. Chan și îi cere lui Kei să-l acompanieze. Îi dă o armă lui Kei și el o acceptă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!