duminică, 27 ianuarie 2013

Gackt - animație - Kidou Senshi Z Gundam

Kidou Senshi Z Gundam~A New Translation
            ”Kidou Senshi Z Gundam~A New Translation” este o trilogie de filme în versiune prescurtată a seriei tv ”Mobile Suit Zeta Gundam”, apărute în Japonia în 1985. Primul film, "Kidou Senshi Z Gundam I~Hoshi wo Tsugu Mono” (Moștenitorul stelelor) a fost lansat în cinema în 28 mai 2005, al doilea film, "Kidou Senshi Z Gundam II~Koibitotachi” (Iubiți)" a fost lansat în 29 octombrie 2005, și al treilea film, "Kidou Senshi Z Gundam III~Hoshi no Koudou wa Ai” (Iubirea este pulsul stelelor) a fost lansat în 6 martie 2006. Trilogia a fost creată pentru a sarbătorii aniversarea de 25 de ani a lui Gundam (și aniversarea de 20 a lui Zeta Gundam). Înfățișează o animație refăcută digital dar și animații nou create.
            Gackt este fan Gundam de multă vreme, urmărind prima serie Gundam pe video când era adolescent. Îi place filozofia prezentă în Gundam, unde se pune întrebarea ,,Tu ce părere ai”? Ca fan, el a reținut multe replici din serii, și chiar a demostrat acest lucru în emisiunile TV. A fost în juriu într-un concurs de creat modele, și el însuși a creat un model Gundam de plastic ce a fost expus în Gunpla Expo (expoziția de modele de plastic Gundam din Bandai) în Ikebukuro în 22-30 August 2006. Piesa lui Gackt, ”Metamorphoze”, a fost folosită în coloana sonoră de început a filmelor. ”Mind Forest”, ”Kimi ga Matteiru Kara” și ”Love Letter” au fost folosite pe coloana sonoră la sfărșitul filmelor. În videoclipul piesei ”Metamorphoze” apar scene din film interpuse cu scene în care Gackt pilotează propriul costum spațial.
            Gackt l-a întâlnit pe Tomino Yoshiyuki ,creatorul Gundam-ului, pentru prima dată cu câțiva ani înainte de colaborare. Au devenit buni prieteni, iar Tomino chiar a asistat la concertele lui Gackt. Tomino a fost cel care l-a rugat pe Gackt să compună un cântec pentru Gundam. Chiar dacă ”Metamorphoze” nu a fost creat special pentru Gundam (a fost compus în perioada Crescent), Gackt consideră că exprimă aceleași teme prezente în Gundam. Tomino a cerut în mod special piesa ”Love Letter” ca piesă de final pentru film.
            ”Gundam” este una dintre cele mai de success și mai populare serii de anime a tuturor timpurilor, făcând ca implicarea lui Gackt în acest proiect să fie și mai impresionantă. Filmele au fost bine primite în Japonia, trilogia clasându-se în top 5 încă de la lansare. Filmele nu s-au lansat încă peste hotare în format DVD, dar cu siguranță vor fi lansate în scurt timp având în vedere succesul pe care îl are în SUA și alte țări din afara Japoniei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!