duminică, 29 octombrie 2017

GACKTIONARY - Capitolul 68 (Viața)


68.すべてのものには限りがあるからこそ美しい。
だからこそ、もがく。。。
Toate lucrurile au un sfârșit, și asta este ceea ce le face frumoase.
Și acesta este motivul pentru care..ne zbatem.

Cuvintele ”Lucrurile sunt frumoase pentru că nu țin pentru totdeauna” sunt cuvinte ce exprimă yearning pe care o are un vampir pentru viața umană. Oamenii sunt frumoși în viețile lor glorioase pentru că toți au un sfârșit numit moarte.
Exprim prețuirea ”vieții” umane, care este finită, din perspectiva unei creaturi nemuritoare căreia nu îi se permite să ”moară” în povestea numită ”Moon Saga”. Voiam să spun că acel moment strălucitor nu se va mai întoarce niciodată, și de aceea ”viața” este atât de frumoasă și prețioasă.
Oamenii spun că vampiri trăiesc pentru totdeauna, nu? Conform documentelor, chiar și vampirul care a trăit cel mai mult a trăit doar în jur de 400 de ani. Se sinucid cu toți. Vor ca să se termine. Găsesc eternitatea ca fiind chinuitoare. De aceea, lucrurile finite sunt mult mai frumoase. Dar sunt prea mulți oameni care nu realizează asta. Este așa un păcat. Viețile umane sunt limitate.
Dacă vi s-ar spune ”Mâine vei muri”, ați face o grămadă de lucruri grăbiți în timpul celor 24 de ore, nu? Dacă vi s-ar spune ”Vei muri într-o săptămână”, ați face atât de multe lucruri, de parcă ați fi înnebunit, nu? Ideea este că, puteți vedea cât de prețios este timpul de fapt, nu?
Trebuie să realizăm că noi toți de fapt vom ajunge la un sfârșit. Vorbind în cuvinte, nu este o diferență mare între ”Vei muri într-o săptămână” și ”Vei muri în 50 de ani”. Deși cantitatea de lucruri pe care le puteți face în timpul respectiv este diferită, rămâne faptul că noi toți avem limitele noastre. Așadar, vreau ca oamenii să se oprească din a se întinde atât de mult și să înceapă să-și conducă ”viața” lor frumoasă și luminoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!