duminică, 29 octombrie 2017

GACKTIONARY - Capitolul 69 (Viața)


69.僕においての死の概念。
生きることに対する意味を見出せなくなった時点で死が始まる。
Conceptul meu despre moarte.
Moartea începe în punctul în care nu mai găsești o semnificație în a trăi.

Oamenii spun ”Îmi este frică de moarte”, dar ceea despre ce vorbesc ei este moartea fizică, nu? Dar deseori mă întreb dacă moartea fizică este chiar moartea însăși. Atunci, care este limita dintre viață și moarte?
Ceea ce mă sperie cu adevărat nu este moartea fizică, ci moartea spirituală. Nu consider pierirea trupului ca fiind moarte. Pentru mine, distrugerea spiritului este moartea.
Ceea ce vreau să spun este asta.
”Nu știu cum să trăiesc.”
”Nu am un scop pentru care să trăiesc.”
”Nu îmi găsesc energia/puterea de a trăi.”
Pentru mine, toate acestea înseamnă moarte deja.
Vorbesc despre existență, despre dacă însăși existența voastră este vie sau moartă. Vreau să spun că moartea începe când nu mai puteți găsi deloc o semnificație în a trăi.
Moartea nu este ceva ce vă vizitează, este ceva ce începe.
Până când veți fi conștienți de viață, deja se apropie de moarte. Așadar, lucrul important este cât de mult puteți amâna acel moment. Și dacă puteți sau nu să vă întâlniți sfârșitul prin a experimenta atât moartea fizică cât și cea spirituală în același timp. Probabil că, atunci când aceste momente coincid unul cu celălalt, persoana poate experimenta cea mai bună moarte.
Viața este despre a crea cel mai bun sfârșitt pentru voi. La fel cum totul într-un film este aranjat pentru a crea cel mai bun sfârșit. Nu este despre deschidere, sau despre conținut. Este totul despre a ajunge la cel mai bun sfârșit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumiri pentru comentariu!